Paransimme asumismukavuutta Metsolankadulla

Lahden Talojen Metsolankatu 4 kohteeseen toteutettu perusparannus päivitti asunnot nykypäivään

Vuonna 2022 Lahden Talot toteutti kokonaisvaltaisen perusparannuksen Metsolankatu 4:n kiinteistössä. Perusparannus aloitettiin huhtikuun alussa ja urakka valmistui joulukuun alussa 2022 täysin aikataulussa. Metsolankadun kohteessa on yhteensä 36 asuntoa, joiden keskiarvopinta-ala on 48 neliömetriä. Asuntojen yhteisneliömäärä on 1 726,5 neliömetriä. Asukkaita kohteessa asustaa yhteensä 58.  Perusparannuksen urakkahinta oli 3,5 miljoonaa euroa ja urakan toteutti RSP-Lahti Oy, joka teki perusparannuksen kohteen naapurissa Metsolankadulla myös edellisvuonna. 

36 kotia
Metsolankatu 4:ssä
48 neliömetriä
asunnon keskiarvopinta-ala
3,5 miljoonaa euroa
urakkahinta


Perusparannuksessa kohteeseen uusittiin vesikatto, ikkunat, parvekelasitukset ja -kaiteet sekä tehtiin kiinteistöön kokonaisvaltainen ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen. Nyt jokaisessa asunnossa on huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. Lahden Talojen kiinteistöjohtaja Harry Koskela kertoo, että perusparannuksessa asunnot päivitettiin ja modernisoitiin sisäpuolelta tähän päivään sopiviksi, lähes uudistuotannon tasolle. 

”Asuntojen sisätiloissa uusimme kylpyhuoneet sekä kaapistot ja pinnat kauttaaltaan. Käytimme laadukkaita tämän päivän materiaaleja, esimerkiksi lattiamateriaalit ovat vinyylilankkua. Myös ulkoalueita uusittiin.”

Lahden Talojen kiinteistöjohtaja, Harry KoskelaPerusparannus pidensi myös kiinteistön elinkaarta

Perusparannuksen myötä asuntojen laatu ja asumismukavuus paranivat merkittävästi ja kiinteistön elinkaari piteni. Uudistuksilla, kuten ikkunoiden uusimisella, ilmanvaihdon parantamisella ja LED-valaisimilla sekä kodinkoneilla oli positiivinen vaikutus myös kohteen energiatehokkuuteen. 
– Energiatehokkaat kodinkoneet, kuten kylmälaitteet ja astianpesukoneet ovat ehdottomasti tätä päivää, Koskela toteaa.